HomeAsociatia blajut p. savaPunct si de la capat!

Punct si de la capat!

Punct și de la capăt!

La început de an constat că ne lipsește timpul. Destul de bizar avănd în vedere că un nou an abia a început și 12 luni ne așteaptă să le facem față, să trecem prin ele și să le dovedim că încă suntem stăpâni pe timpul nostru. Nu ar fi greu să dovedim că încă mai controlăm timpul dacă viața nu s-ar mișca atât de repede în jurul nostru, pănă și cei care se află pe lăngă noi trebuie să țină pasul sau să își schimbe ritmul, să ne adaptăm unii după ceilalți dacă vrem să ne remarcăm sau să păstrăm o relație cu cei din jur. Oricine pierde ritmul sau nu reușește să țină pasul cu timpurile actuale în care minutele sunt secunde, orele sunt zile și ieri este de fapt astăzi, este pierdut de tot. Nu mai este un atribut să ai propriul ritm într-o lume în care lipsește răbdarea.

Anul 2012 a fost unul foarte complicat, vă spun asta din experiența mea de om de afaceri, de antrepenor, ca să fiu mai succinct. Mulți factori au influențat acest lucru și nu au ușurat nici pănă în ultima zi din an greutatea care apăsa pe umerii deja obosiți. Un mediu economic în regres, convulsii și dispute în plan politic și situația din Europa per total au lăsat amprente vizibile în viața tuturor. Cu toate acestea sunt și exemple pozitive, oameni care au reușit și încă reușesc să înainteze chiar dacă factorii sunt nefavorabili. Imi propun să rămân în cadrul acestor oameni și in 2013, să nu mă dau bătut niciodată, să lupt mai mult și mai hotărăt ca niciodată.

Nu mă ghidez după deviza “cine mă vrea mă place așa”, mai ales de cănd fac parte din viața politică și trebuie să fiu atent la cei din jurul meu, îi consider pe cei care respectă această deviză  egoiști. Le propun astfel ca în 2013 să își regăsească dorința de ajustare, să nu mai aștepte ca ceilalți să se adapteze la ritmul lor, la preferințele și așteptările lor. In acest nou an propun să  ne amintim mai des că nu toate greșelile sunt o povară, ci de cele mai multe ori sunt doar o expresie a diferențelor dintre noi.

Nu mai trăim în timpuri previzibile, nimic nu mai este sigur, iar datorită faptului că totul se face în grabă și timpul trece prea repede, ne face să conștientizăm că nu mai putem să le facem singuri pe toate. Anul acesta ar trebui să începem să mai credem în oameni, să întindem o măna de ajutor celor care ne înconjoară, să prețuim mai mult omul și atributele lui, să exploatăm și implicit să explorăm calitatea umană. Ca antrepenor îmi propun ca în 2013 să stabilesc legătura dintre economia de piață și calitatea umană, să ridic la un alt nivel relațiile sociale cu cei cu care intru în contact, să profit la maxim de perioada aceasta denumită de specialiști ‘criză economică’ deoarece aceste perioade sunt de ajutor pentru educația fundamentală umană.

Consecvenţă, corectitudine primară şi obiectivitate sistemică!Cu aceste atribute încep 2013 și așa intenționez  să il continui și să il termin. Sunt cele trei ‘cărămizi ‘ pe care le pun la noul meu început, cel de parlamentar. Îmi propun să țin oamenii aproape, să îi ascult, să îi ajut, să mai scăpăm de toate barierele create în timp, relația dintre contribuabil și stat fiind extrem de birocratizată. Trebuie să ne mai relaxăm, să ne oprim, să mai gandim, să nu ne mai crizăm la orice pas pentru orice fleac, să fim mai practici, mai utili și mai relaxați.

Frustrarea educațională și informațională este o altă mare problemă a societății romănești. Suntem setați pe anumite standarde, pe multe idei preconcepute și uităm să apreciem adevărata valoare a omului. Trebuie să ne împăcăm cu viața pentru a reuși să progresăm odată cu ea. Odată cu 2013 în mine s-a trezit un puternic simț patriotic administrativ care vreau să il răspandesc de fiecare dată cănd merg pe holurile parlamentului. Protejez interesul public, îmi propun să fiu flexibil, agil și prezent în tot ceea ce mă înconjoară.